Anastasis + Damage Seed


Kiedy:
2 Marzec 2019@20:00 – 22:30
2019-03-02T20:00:00+01:00
2019-03-02T22:30:00+01:00
Gdzie:
Kolejowa 12
Wrocław
Polska
Koszty:
Bez opłat

 

Anastasis to Dolnośląski (legnicki) zespół, który zagrał ponad 500 koncertów w całej Polsce i za granicą. W 2003 roku zespół wydaje singiel „Srebny Kurz” po czym związuje się z festiwalem Song Of Songs, dzięki któremu podejmuje współpracę z agencją SOS Music a następnie z SONY Music Polska, w wyniku czego rok później powstaje pierwszy longplay „anastasis”. W 2005 roku zespół wydaje maxi singiel „Chcę Tak Jak On” a w 2006 roku Anastasis nagrywa drugi longplay „Jutro”, do którego nagrywa pierwszy teledysk
do utworu „Plaszcz”.

https://www.youtube.com/watch?v=2vQ–sl3dg4

Bierze udział w programach TVP, MTV Polska, VIVA Polska, Polskie Radio 1, Polskie Radio 3 oraz wielu rozgłośniach lokalnych.
Po trzech latach koncertowania w 2009 roku wydany zostaje kolejny maxi singiel „X lat” a w 2014 roku trzeci longplay „Anastasis 2014” wraz z nagraniem teledysku do utworu „ To Nie Pierwszy Raz”.

https://www.youtube.com/watch?v=tMfu-jLnYqU

Dyskografia:
2003 – singiel „Srebrny Kurz”
2004 – long play „Anastasis”
2005 – maxi singiel „Chcę Tak Jak On”
2006 – long play „Jutro”
2009 – maxi singiel „X lat”
2014 – long play „Anastasis 2014”

Anastasis Live:
Warszawa Plac Zamkowy TVP:
https://www.youtube.com/watch?v=ro-FOYkfXR4

Warszawa WOSP :
https://www.youtube.com/watch?v=_RI_bxaToSQ

Światowe Dni Młodzieży:
https://www.youtube.com/watch?v=YCE35ribEHQ

*****************************************************************************

Zespół Damage Seed powstał w Legnicy, w 2010 roku. Od tamtego czasu był ciągle w „przebudowie”. Co chwilę pojawiali się nowi członkowie i inne koncepcje na tworzenie muzyki. Zespół przeprowadzał wiele eksperymentów, takich jak granie na dwóch wokalistów, granie metalu, czy brak grania w ogóle (ten ostatni eksperyment nikomu nie przypadł do gustu). Od roku 2016 skład zaczął się normować. Ostatecznie tworzą go Jakub, Jacek, Alek i Karol. Koncepcja muzyczna dalej oscyluje wokół eksperymentów, ale przybrała bardziej konkretną formę, rapująco melodyjną. Damage Seed zrobią wszystko, byście bawili się pod sceną tak, jak oni na niej – najlepiej.

https://www.facebook.com/damageseed/

*****************************************************************************

WJAZD FREE!

*****************************************************************************

+ There are no comments

Add yours